Obal roku 2022: Obalová řešení z THIMM opět zabodovaly v soutěži Obal roku!

News | 14.10.2022

O titul Obal roku 2022 se i letos ucházela obalová řešení z produkce skupiny THIMM. Porota soutěže Obal roku zasedala od 23. do 25. srpna a posuzovala obaly z pohledu inovace, ochrany produktu, požadavků uživatelů a dopadu na životní prostředí i z hlediska legislativy a marketingu.

V návaznosti na úspěchy z předchozích let získala obalová řešení společnosti THIMM pack'n'display ocenění Obal roku 2022. Letos se výrobci obalů podařilo zvítězit s ušlechtilým dárkovým obalem i univerzálním přepravním obalem. Přihlášené výrobky hodnotila porota podle hledisek inovace, ochrany výrobků, požadavků uživatelů a vlivu na životní prostředí, jakož i v oblasti legislativy a marketingu v celkem 19 různých kategoriích. Oceněné obaly se zároveň kvalifikovaly pro účast v mezinárodní soutěži World Star for Packaging. Soutěž obalů každoročně pořádá česká obalová asociace SYBA.

Obal Roko Dárkové balení 2022

Dárkové balení pro palírnu Palírna U Zeleného stromu získalo ocenění Obal roku v kategorii "Nápoje". Dárkové balení je vyrobeno z černé vlnité lepenky ve stabilní flétně E. Elegantní a luxusní vzhled dárkového balení je mimořádně poutavý a odráží vysoce kvalitní obsah: Vzor etikety láhve byl převzat a jemně vyražen z obalu jako design pomocí technologie laserového děrování. Ústředním prvkem dárkového balení je laserem vyřezávané logo společnosti. Láhev je připevněna ke dvěma stranám a víčku obalu neklouzavým způsobem a lze ji snadno sejmout zvednutím víčka. Celý dárkový obal je vyroben z udržitelné vlnité lepenky, a lze jej proto snadno recyklovat.

Versandverpackung „ULALA-Box“

V kategorii "Ostatní" byl oceněn funkční přepravní obal "ULALA-Box" pro kuchařku účastnice televizní kuchařské show MasterChef Pavlíny Lubojatzky. Pro úspěšné uvedení kuchařky na trh vyvinula společnost THIMM pack'n'display obalové řešení, které je přepravním a dárkovým obalem v jednom. Dárkové balení kuchařky ULALA lze po vyjmutí knihy přeměnit na krabici pro uložení receptů. Součástí krabice jsou navíc prvky z vlnité lepenky, z nichž lze sestavit stojan na kuchařku. Propracovaný design dárkového balení byl vytištěn a realizován pomocí digitálního tisku a laserového řezání. Přepravní obal je vybaven integrovanou lepicí a trhací páskou pro dokonalé vybalení a obsahuje spojovací prvky a prvky pro snadné vyjmutí kuchařky.

Máte otázky?

Denise Hoffmann

Denise Hoffmann
Brand and Communications Consultant
+49 5551 703 802
denise.hoffmann@thimm.de