Dva nejlepší obaly na světě vyrobil THIMM

02.05.2018 Společnost THIMM získává nejvyšší světové ocenění obalového průmyslu, WorldStar Award. Porota ocenila variabilní obal pro e-commerce a dárkový obal s přidanou hodnotou od skupiny THIMM. Soutěže pořádané Světovou obalovou organizací (World Packaging Organisation) se mohou zúčastnit pouze ta obalová řešení, která byla již dříve úspěšná na národní úrovni.
Oceněný obal pro e-commerce.

Obal pro e-commerce „THIMM ePack | protect”
Obal je vhodný zejména pro bezpečnou přepravu citlivého zboží, například kvalitní elektroniky. Horst Kühn, manažer pro inovace v THIMM, vysvětluje: „Náš zásilkový obal dynamicky chrání výrobky před fyzikálními zátěžemi během přepravy. Ochranu zajišťuje variabilní výstelka z vlnité lepenky. Zabalené výrobky se automaticky zafixují elastickými pásky. Standardizovaný přebal v kombinaci s univerzální výstelkou lze použít pro výrobky různých velikostí i hmotností.“
Toto univerzální řešení nahradí množství různých typů obalů. Tím také snižuje náklady na obalové materiály. Prázdné prostory v univerzální výstelce poskytují místo pro příslušenství, např. návod k obsluze nebo síťové zdroje. Automatická fixace navíc snižuje nároky na manipulaci. Patentovaný obal patří k vítězům německé ceny iF Design Award 2017, čímž se kvalifikoval do mezinárodní soutěže. Cenu WorldStar Award 2018 získal obal v kategorii „Přepravní obaly“.

Dárkový obal „THIMM Multipack | gift“ pro český pivovar Ferdinand
Pro český pivovar Ferdinand vyvinul Martin Zich, vývojář v THIMM, stohovatelný dárkový obal s přidanou hodnotou. Obsahuje šest lahví piva a řadu reklamních předmětů pivovaru Ferdinand, jako je půllitr, zapalovač a otvírák na lahve. Půllitr je umístěn uprostřed, takže jeho ucho slouží zároveň jako odnosné ucho celého dárkového balení. Ucho je v konstrukci obalu zapuštěno a chráněno, aby se při přepravě a skladování nepoškodilo. Vnější plochy multipacku z vlnité lepenky jsou využity pro atraktivní potisk obalu. Kromě možnosti komunikace značky posloužily boční stěny obalu i k integrování pivních podtácků, které si spotřebitel může z obalu snadno vyloupnout. Dárkový obal se kvalifikoval do soutěže díky umístění v české obalové soutěži Obal roku 2017 a cenu WorldStar Award 2018 získal v kategorii „Nápoje“.

WorldStar Awards
Celosvětová obalová organizace (WPO) oceňuje inovativní obaly z celého světa cenou WorldStar Award od roku 1970. Soutěže se mohou zúčastnit pouze obaly, které již předtím získaly ocenění v jedné z uznávaných obalových soutěží. Ceny slavnostně předala Celosvětová obalová organizace v australském Queenslandu 2. května 2018. Letos porota hodnotila 318 obalů z 38 zemí ve dvanácti kategoriích.

Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení a partnerem pro distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 000 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 570 milionů eur.
Více na www.thimm.cz.

• Ocenění promoční obal v provedení pro Pivovar Ferdinand.
  • Horst Kühn, manažer inovací v THIMM