Dvojnásobné ocenění: Kompetence THIMM v oblasti zasilatelských obalů opět potvrzena

22.10.2018 Čím silněji roste zásilkový prodej, tím více jsou zapotřebí inteligentnější a ekologičtější obalová řešení. Know-how skupiny THIMM v této oblasti bylo externě potvrzeno dvěma oceněními v renomované české soutěži Obal roku. Obalové řešení THIMM secureLock pro švýcarského výrobce kojenecké výživy, firmu yamo, a zasilatelský obal na knihu české biatlonistky Gabriely Koukalové byly mezi vítězi.
Oceněné zasilatelské obaly pro e-shopy

Zasilatelský obal na knihy byl vyvinut speciálně pro knihu „Jiná“ vícenásobné medailistky Gabriely Koukalové. Obalové řešení je kompletně vyrobeno z vlnité lepenky a kniha se pro zasílání balí ručně. Při skládání obalu se automaticky vytvoří deformační zóny, které zabezpečují knihu před poškozením během přepravy. Pro zvýšení komfortu pro příjemce je součástí obalu i odnosné ucho. Pro snadné zavírání zásilky je v obalu integrována lepicí páska a naopak pro otevírání slouží silikonová odtrhovací páska. Podíl silikonových pásek je minimální (méně než jedno procento), takže zasilatelský obal boduje i z ekologického hlediska a lze jej jednoduše recyklovat.

Totéž platí pro obal THIMM secureLock, který se dodává zcela bez přídavných uzavíracích materiálů či pomůcek. Bezpečnostní uzávěr tohoto konstrukčního řešení z vlnité lepenky garantuje zapečetěnou a neporušenou přepravu zboží. Důležité kritérium pro mladou švýcarskou společnost yamo, která vyrábí kojenecké výživy inovativní, velmi šetrnou metodou, a zasílá je přes svůj e-shop. Pro efektivní marketingovou komunikaci byly použity různé tiskové motivy. Obaly jsou potištěny digitální tiskovou technologií.

Michael Weber, vedoucí podnikového marketingu, shrnuje: „Získaná cena Obal roku za naše zasilatelské obaly je pro nás motivací a také potvrzení, že pro naše zákazníky z oblasti e-commerce vyvíjíme řešení na míru a s přidanou hodnotou.“

Předání ceny Obal roku se konalo 4. října v Praze. V rámci obalového kongresu PackSummit zde byly vystaveny všechny konstrukce přihlášené do soutěže. 13členná porota vybírala vítěze v devíti kategoriích.

O společnosti THIMM:
Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení pro distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 000 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 570 milionů eur.

• Zasilatelský obal pro knihu Gabriely Koukalové
  • Zasilatelský obal pro e-shop s dětskou výživou yamo