Neomezená rozmanitost! Individualizované obaly jsou jedinečné.

22.01.2019 Jako jeden z předních světových výrobců hygienického zboží pro malé děti a dospělé chce společnost Ontex pomocí inovací vytvořit přidané hodnoty a jasnou diferenciaci na místě prodeje. Společně s dodavatelem obalových řešení, společností THIMM, byl za tímto účelem vyvinut obalový koncept se dvanácti různými tiskovými motivy. Zakázka se realizuje digitální tiskovou technologií, kterou THIMM nabízí díky svému zatím největšímu tiskovému stroji tohoto typu na světě.
Různé velikosti plenek lze díky různým tiskovým motivům na obalech jasně rozpoznat

Konkrétně se v tomto případě jedná o uvedení nového sortimentu plenek pro mimina a batolata na trh ve francouzském maloobchodě. „Na jednom workshopu jsme měli možnost ukázat, jakým způsobem lze designem obalu individuálně oslovit zákazníky a zvýšit tak vazbu na značku,“ popisuje Malte Zinnecker, Key Account Manager v THIMM. „V návaznosti na to jsme pak diskutovali a vyvíjeli společná řešení.“

Výchozím bodem je problém, který zná snad každý, kdo už někdy plenky kupoval: Plenky jsou k dostání ve více velikostech podle věku dítěte. Rozdíly ale často kvůli jednotným obalům nejsou poznat. Až když doma krabici rozbalíte, zjistíte, že jste koupili špatnou velikost a zboží musíte jít vyměnit. Řešení firmy Ontex: Pro každou ze čtyř nabízených velikostí plenek je na obalu použitý jiný motiv. Pro zvýšení univerzálnosti jsou také k dispozici všechny velikosti se třemi různými vzory pozadí. To znamená, že vznikne dvanáct různých tiskových motivů. Digitální tisk společnosti THIMM umožňuje realizovat toto velké množství variací za příznivé náklady. Tiskne se na kvalitním natíraném papíru.

„Od našich zákazníků dostáváme velmi mnoho nadšených ohlasů. Přesně této diferenciace jsme chtěli dosáhnout. K tomu nám poskytl perfektní možnosti digitální tisk. Podle toho, jaký motiv je právě na trhu lépe vnímán, můžeme v krátké lhůtě také změnit objednané množství,“ vysvětluje Gaston Carrere, manažer pro obalové materiály v Ontex. Počet tiskových motivů je téměř neomezený. Touto metodou lze rovněž velmi dobře realizovat i časově limitované propagační akce.

O firmě Ontex:
Ontex je předním světovým výrobcem produktů pro dětskou, dámskou hygienu a hygienu pro dospělé. Produkty se vyrábějí, prodávají a distribuují ve více než 110 zemích pod názvy největších obchodních značek i pod vlastní značkou. Podnik zaměstnává více než 11 000 zaměstnanců na 20 pobočkách po celém světě a v roce 2016 dosáhl obratu ve výši 1,9 miliardy eur. Společnost Ontex byla založena v roce 1979 v Belgii. Více informací na www.ontexglobal.com.

Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení a partnerem pro distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 000 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 570 milionů eur.