Skupina THIMM expanduje v Polsku: TOP Packaging dokončuje akvizici United Packaging

02.10.2019 Joint Venture TOP Packaging v jihopolském Tychy patřící do skupiny THIMM úspěšně dokončil akvizici místního dodavatele obalů z vlnité lepenky, společnosti United Packaging SA v Skarbimierzu nedaleko Vratislavi. Polský kartelový úřad přezkoumal koupi závodu s více než stovkou zaměstnanců a s účinností k 1.10.2019 ho schválil. Skupina THIMM s hlavním sídlem v německém Northeimu tak pokračuje ve svém růstu i v Polsku.
Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny THIMM

„Tato akvizice rozšíří naši výrobní kapacitu v Polsku,“ říká Mathias Schliep, předseda představenstva THIMM Group. „Dále také plánujeme investice pro rozšíření kapacit pobočky. Naše polské a mezinárodní zákazníky tak můžeme zásobovat ještě rychleji a vytvořili jsme předpoklady pro další růst.“

Joint Venture TOP Packaging je na trhu od roku 2011. Společnost THIMM drží 51 %, 49 % patří španělské skupině Saica, jednomu z největších evropských výrobců recyklovaného papíru na vlnitou lepenku. Oba rodinné podniky úspěšně spolupracují již od konce 90. let ve strategické prodejní alianci. Firma TOP Packaging v Tychy momentálně zaměstnává okolo 240 zaměstnanců a v roce 2018 zaznamenala obrat ve výši zhruba 40 milionů eur. Koupí výrobního závodu United Packaging ve Skarbimierzu tak navyšuje počet zaměstnanců o více než sto. S transakcí pomáhala pobočce TOP Packaging polská finančně poradenská společnost TDI Corporate Finance. Právní poradenství poskytla polská společnost SSW Pragmatic Solutions.

Polský trh je jedním z nejdůležitějších trhů střední a východní Evropy. Vyznačuje se stabilním růstem, velkým množstvím regionálních firem a zvyšujícím se počtem mezinárodních velkých podniků. Rozšířením výrobních kapacit pokračuje THIMM ve své strategii růstu.

Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení a partnerem pro distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 300 zaměstnanců ve 20 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a v roce 2018 dosáhl ročního obratu přes 645 milionů eur.