Skupina THIMM expanduje v Polsku: TOP Packaging přebírá United Packaging

05.08.2019 Skupina THIMM s hlavním sídlem v dolnosaském Northeimu pokračuje ve svém růstu a expanduje v Polsku. Joint Venture TOP Packaging v jihopolském Tychy kupuje místního dodavatele obalů z vlnité lepenky United Packaging SA ve Skarbimierz blízko Vratislavi. Převzetí závodu s více než 100 zaměstnanci se uskutečnilo se souhlasem polského kartelového úřadu.
Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny THIMM

„Větší přítomnost v Polsku díky této akvizici nám umožní lépe realizovat dodávky našim polským a mezinárodním zákazníkům,“ říká Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny THIMM. „Dále tím dáváme jasně najevo naši celoevropskou kompetenci v dodávkách významným výrobcům spotřebního zboží. Firmu tak můžeme ve střednědobém horizontu dále rozvíjet a cíleně se zaměřit na požadavky regionálních i nadregionálních zákazníků.“ Momentálně skupina THIMM vyrábí a poskytuje poradenské služby na 19 pobočkách v šesti zemích. V roce 2018 firma hospodařila s obratem 645 milionů eur.

Joint Venture TOP Packaging existuje od roku 2011. THIMM drží 51 procent podílu, 49 % patří španělské skupině Saica, jednomu z největších evropských výrobců recyklovaného papíru pro výrobu vlnité lepenky. Oba rodinné podniky spolupracují již od konce 90. let minulého století v úspěšné strategické prodejní alianci. TOP Packaging v Tychy zaměstnává aktuálně 240 pracovníků a v roce 2018 společnost zaznamenala obrat zhruba 40 milionů eur.

Polský trh je jeden z nejdůležitějších trhů střední a východní Evropy. Tuto zemi charakterizuje stabilní růst, velké množství regionálních firem a rostoucí počet mezinárodních velkých podniků. Rozšířením výrobních kapacit pokračuje THIMM ve své strategii růstu a díky nové pobočce v Skarbimierz a kratším dodacím vzdálenostem je zákazníkům blíž.

Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení a partnerem pro distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 200 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 645 milionů eur.