Startupové společnosti skupiny THIMM se stěhují do nové pobočky v Göttingenu

22.02.2021 Northeim, 22. února 2021: Na začátku nového roku se startupy společnosti THIMM přestěhovaly do Göttingenu. Nyní sídlí v nových kancelářích v pátém podlaží na adrese Weender LandStraße 3, v bezprostřední blízkosti univerzity, soukromé vysoké školy Private Hochschule Göttingen (PFH), hlavního nádraží Göttingenu a centra města.

„Společnost Cartonara se od svého založení v březnu 2018 vyvíjela mimořádně dobře, takže jsme hledali nové, větší prostory,“ říká Michael Weber, vedoucí podnikové strategie a marketingu ve skupině THIMM. Zaměstnanci společnosti Cartonara měli své pracoviště již dříve v prostorách PFH. „Ty nám ale po čase začaly být malé. Také jsme chtěli soustředit na jednom místě veškeré naše startupové společnosti, které měly částečně sídlo ještě v Northeimu. Volba padla na tuto pobočku v Göttingenu, protože máme velmi dobré zkušenosti se spoluprací s univerzitou v Göttingenu, PFH i s dalšími místními firmami. To, že jsme všem takto blízko, je pro nás velmi důležité,“ pokračuje Michael Weber.

Na nové pobočce v blízkosti centra Göttingenu by se měly v budoucnu propojit veškeré aktivity startupů THIMM i dalších spolupracujících startupových firem. „Odtud budeme pokračovat v expanzi našich startupů, tedy rozvíjet jejich konkurenceschopnost a růst se ziskem,“ vysvětluje Michael Weber.

Plocha o rozloze 400 metrů čtverečních nad střechami univerzitního města se dělí na moderní open space kancelář s odděleným prostorem pro brainstorming, dva konferenční prostory s nejnovější mediální technikou a na menší zasedací místnost. V současné době pracuje v nové pobočce 12 zaměstnanců. Oficiální otevření se plánuje v závislosti na dalším vývoji koronavirové pandemie na letošní rok.

O společnosti THIMM

Cartonara jako součást skupiny THIMM nabízí standardizovaná řešení pro prodejce v oblasti e-komerce. V sortimentu e-shopu www.kartonara.de je patrná kompetence skupiny THIMM v oblasti obalů. K prodávaným výrobkům patří kartony, klopové krabice a zásilkové obaly, polstrování, výplňový materiál a potřeby na stěhování a také příslušenství ke krabicím a pro stěhování.

Společnost THIMM Group je lídrem v poskytování řešení pro balení a distribuci zboží. Portfolio řešení zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Inovativními a udržitelnými řešeními společnost THIMM svým zákazníkům pomáhá se na trhu odlišit a individualizovat. Vizí udržitelnosti 2030 rodinného podniku je předvídat ekonomické, ekologické a sociální výzvy a řešit je. Cílem skupiny THIMM je nabízet zákazníkům vždy to nejlepší řešení. Tato důrazná orientace na zákazníka je hnacím motorem inovační síly a průkopnického ducha společnosti. Za tímto účelem důsledně investuje do svého rozvoje na trhu a do moderních technologií. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává v současné době více než 3 400 zaměstnanců v 21 závodech v Německu, Francii, Polsku, Rumunsku a Česku a v roce 2019 dosáhl ročního obratu přes 623 milionů eur. Více informací na www.thimm.cz.