Téma budoucnosti - elektromobilita: THIMM Packaging Systems již nyní dodává obalová řešení

08.03.2018 Jako odborník na obaly pro automobilové díly a příslušenství se společnost THIMM Packaging Systems rozvíjí i na poli elektromobility, které nabývá na důležitosti. Firmě Plug’n Charge, výrobci nabíjecích stanic pro elektromobily, dodává společnost THIMM Packaging Systems, jako poskytovatel komplexních obalových řešení a služeb, integrovaný koncept balení. Flexibilita při nákupu a zpracování nejrůznějších materiálů v tomto projektu dokazuje jednu z největších předností společnosti THIMM Packaging Systems.

Systém dobíjecí parkovací stanice od firmy Plug’n Charge se skládá z jednoho hlavního a dvou vedlejších nabíjecích sloupů, z nichž lze dobít elektromobily i elektrokola. Pro menší zákazníky nabízí firma hlavní nabíjecí sloup i jako samostatně stojící jednotku. Na základě výkresů produktu pořízených při návštěvách přímo na místě byl pro obě varianty vyvinut jeden obalový systém. Ten se testováním postupně vylepšoval, až bylo dosaženo finálního výsledku.

Řešení tvoří europaleta, dno, víko a plášť z vlnité lepenky. Čelní strany nabíjecích sloupů slouží k prezentaci značky zákazníka a jsou opatřeny speciální fólií. Sloupy se musí intenzivně chránit proti oděru. K tomu slouží pěnová PE fólie umístěná mezi nabíjecími stanicemi a vlnitou lepenkou. Speciální ochranu potřebují i ocelové trubky, které spojují jednotlivé stanice parkovacího systému. Zde byl použit kryt z vlnité lepenky, který se dá rychle a snadno natáhnout přes trubku.

„Firma THIMM Packaging Systems nás nadchla svými rychlými, nekomplikovanými, ale současně velmi individuálními řešeními,“ potvrzuje Dr. Christian Kahl, jednatel Plug‘n Charge. „Přidaná hodnota obalu spočívá zejména ve flexibilním pojetí, které zároveň zohledňuje i budoucí požadavky naší nabíjecí infrastruktury. Přesvědčila nás i maximální standardizace obalů na principu stavebnicového systému.“

Kromě tohoto projektu již společnost THIMM Packaging Systems zrealizovala zakázky týkající se baterií, elektromobilů a elektro fun mobilů. „Se zvědavostí očekáváme, jak se bude vyvíjet elektromobilita do budoucna, a jsme přesvědčeni, že svou kompetencí vyvíjet obalová řešení nadchneme výrobce těchto systémů,“ říká Ingo Holynski, vedoucí prodeje THIMM Packaging Systems.

Více o společnosti Plug´n Charge na www.plugncharge.de.

O společnosti THIMM Packaging Systems:
THIMM Packaging Systems je součástí mezinárodní skupiny THIMM. Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení pro distribuci zboží. Portfolio  firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 000 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 570 milionů eur. Více na www.thimm.cz.