THIMM investuje do rumunské pobočky a rozvíjí kompetenci v oblasti tisku

30.03.2021 Northeim/Sibiu, 30. března 2021 – Výrobce obalů THIMM nastavuje investicí do flexotiskového stroje Corruflex na pobočce v Sibiu nové standardy kvality. Společnost tak výrazně rozšiřuje kapacitu vysoce kvalitní techniky přímého tisku na vlnitou lepenku na východoevropském trhu. Zákazníci současně profitují z rychlejších reakčních časů při výrobě obalů.

Stroj Corruflex německého výrobce Koenig & Bauer je v současné době jedním z nejmodernějších flexotiskových zařízení. Od začátku roku 2021 doplňuje tento stroj portfolio rumunského závodu THIMM pack’n’display vysoce kvalitními výrobky metodou postprint. „Díky instalaci nového stroje můžeme nyní nabízet i našim zákazníkům přímo na centrálním a východoevropském trhu vysoce kvalitní přímý tisk na vlnitou lepenku,“ říká Michael Weber, vedoucí podnikové strategie a marketingu skupiny THIMM. Požadavky na kvalitu tisku v oblasti postprintu se na trhu zvýšily.

M. Weber dodává: „Touto instalací v THIMM pack’n’display v Sibiu nastavujeme nová měřítka kvality. Stroj je první svého druhu na východoevropském trhu.“ Díky velmi vysoké přesnosti registrů a soutisku tiskařského zařízení a také díky použití rastrových válců v požadované specifikaci je možné dosáhnout barevných tisků až do oblasti rastru 49/50. Nový stroj dokáže bez problémů realizovat i fototisk na kvalitních papírech. Sušičky integrované v jednotlivých tiskových jednotkách a vysoce výkonná koncová sušička umožňují kromě použití nenatíraného papíru i potisk kvalitních natíraných papírů.

„Pokud by v tiskovém obrazu vznikla v důsledku výroby chyba, bude vadný tiskový arch automaticky rozpoznán, vyřazen ze stroje a jednotkově vyrovnán tak, aby kvalita a kvantita zůstala na stejné úrovni,“ vysvětluje Weber sledování tiskového obrazu zařízení. „Velmi zajímavé je také bezválcové nakládání archů vlnité lepenky do stroje. Tím se zabrání ztrátě kalibrace – archy se nikdy nepoškodí.“

Zařízení má pracovní formát 1,52 x 2,80 m a dosahuje rychlosti až 10 000 naložených archů za hodinu. Ve skupině THIMM jsou z výkonnosti nadšeni. „Díky této investici jsme několikanásobně zvýšili výrobní kapacitu. Tiskařský stroj nabízí kapacitu až 30 milionů potištěných metrů čtverečních za rok, což je ve srovnání s naším předchozím strojem nárůst o 150 procent, “dodává Weber. I zaměstnanci závodu v Sibiu jsou moderním strojem ohromeni. „Stroj může být za provozu připraven pro další, novou zakázku. To dříve u stávajícího zařízení nebylo možné bez zastavení a opětovného zapnutí stroje.“

Aby bylo možné instalovat nové tiskařské zařízení o celkové délce 30 metrů, bylo nutné v závodě provést i nějaké přestavby. Celkem investovala skupina THIMM do rumunské pobočky průměrnou sedmimístnou částku. V Sibiu pracuje asi 308 zaměstnanců, z toho 222 pracuje ve výrobě.

O společnosti THIMM

Společnost THIMM Group je vedoucím poskytovatelem řešení pro obaly a distribuci zboží. Portfolio řešení zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Inovativními a udržitelnými řešeními pomáhá společnost THIMM svým zákazníkům se na trhu odlišit a individualizovat. Rodinný podnik ve své Vizi udržitelnosti 2030 předvídá ekonomické, ekologické a sociální výzvy a řeší je. Skupina THIMM si dává za cíl nabízet zákazníkům vždy to nejlepší řešení. Tato silná orientace na zákazníka je hnacím motorem inovační síly a průkopnického ducha společnosti. Za tímto účelem důsledně investuje do rozvoje přítomnosti na trhu a do průkopnických technologií. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává v současné době více než 3 400 zaměstnanců v 21 závodech v Německu, Francii, Polsku, Rumunsku a Česku a v roce 2019 dosáhl ročního obratu přes 623 milionů eur. Více informací na https://www.thimm.cz/.

Společnost THIMM pack’n’display jako součást skupiny THIMM poskytuje nejlepší zákaznické řešení pro balení a prezentaci zboží. Tato divize doprovází v rámci celé Evropy projekty od poradenství přes vývoj, konstrukci, výrobu a kompletaci až po distribuci. K okruhu zákazníků patří celosvětově působící průmysl značkového zboží, a to e-shopy i stacionární prodejny.