THIMM Packaging Systems dokončuje převzetí německé skupiny ISL

02.12.2019 Po schválení Spolkovým kartelovým úřadem divize THIMM Packaging Systems patřící do skupiny THIMM úspěšně dokončila převzetí německé skupiny ISL. Tak se do skupiny THIMM přesouvají kompetence z oblasti vícecestných obalů z multimateriálů. Na základě dohody nebude kupní cena zveřejněna.
Závod Viernheim je novou pobočkou skupiny THIMM

Tímto převzetím rozšiřuje skupina THIMM své portfolio řešení v oblasti vícecestných obalů vyrobených z kombinací různých druhů materiálů (multimateriálů). „Integrace ISL do skupiny THIMM byla významným krokem v rámci naší strategie růstu. Získáváme dvě velmi výkonné pobočky a od nynějška můžeme pokrýt poptávku po obalových řešeních pro opakované použití,“ říká Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny společností THIMM. „Německé závody Viernheim a Serba po stránce odborné i geografické téměř dokonale doplňují naše stávající pobočky.“

Předpoklady pro integraci ISL do rodinného podniku THIMM byly vynikající: Společnosti THIMM Packaging Systems a ISL spolupracovaly na různých úrovních ve vztahu zákazník-dodavatel již od roku 2008 a i ISL je rodinným podnikem s bohatou tradicí. Do skupiny THIMM se tak přesouvají kompetence ve vývoji a výrobě technických výlisků i obalová řešení z expandovaného polypropylenu (EPP). „Převzetím ISL vznikají v našich cílových odvětvích synergie, z nichž budou stejnou mírou profitovat naši dosavadní i noví zákazníci,“ informuje dále Schliep. „Integrací obou poboček rozšíříme naši paletu výrobků o obaly pro opakované použití. Naše oblasti použití rostou, také rozšiřujeme své výrobní kapacity a díky širšímu zastoupení na trhu jsme našim zákazníkům ještě blíže.“ THIMM dále plánuje pokračovat v partnerské spolupráci se dvěma pobočkami ISL (Interobal) v Česku a na Slovensku.

Skupina THIMM je lídrem v poskytování řešení pro balení a distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, POS & POP produkty, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb spojených s balením v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 500 zaměstnanců ve 22 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a v roce 2018 dosáhl ročního obratu přes 645 milionů eur.

• Závod v Serbě je novou pobočkou THIMM Packaging Systems
  • Mathias Schliep, předseda představenstva skupiny společností THIMM