Zásilkový obal z vlnité lepenky pro mražené i chlazené zboží

12.03.2018 Modulární obal „THIMM COOLandFREEZE“ pro přepravu s kontrolovanou teplotou získal cenu iF Design Award 2018. Inovativní zásilkový obal umožňuje společnou přepravu mražených, chlazených a nechlazených produktů v jednom obalu.
Obal s kontrolovanou teplotou pro zasílání mražených a chlazených potravin.

Zásilkový obal „THIMM COOLandFREEZE“ s několika teplotními zónami je trvale udržitelnou inovací v oblasti e-commerce. Rozdílné zóny se optimálně hodí pro e-shopy pro přepravu potravin nebo zdravotnických výrobků citlivých na teplotu. Možná je i kombinace s produkty, jejichž teplota nemusí být kontrolována.

„Konstrukce se skládá z dvoudílného obalu a modulárních vložek pro různé teplotní zóny,“ vysvětluje Lukáš Poříz, Key Account Manager ve společnosti THIMM. „Přebal s vrstvou z polyethylenu chrání před vlhkostí, např. kondenzovanou vodou. Díky nové technice skládání lze rychle sestavit stabilní box. Teplotní zóny se vytvoří pomocí vložek. Tímto způsobem je tak možné přepravovat v jednom obalu například ovoce nebo zeleninu společně s čerstvými produkty, jako jsou sýry nebo uzeniny.“

Vložka pro nechlazené výrobky se skládá z vlnité lepenky a tvoří základ pro ostatní teplotní zóny. Plášť z přírodních vláken s polyethylenovou fólií při tom funguje jako izolátor. Chladicí akumulátory na bázi vody zajišťují cílovou teplotu nižší než 3 °C a vytvářejí tak prostor pro přepravu chlazených výrobků. U mražených výrobků se pro dosažení teploty -18 °C používá suchý led. Pomocí těchto chladicích prvků tak lze řídit intenzitu chlazení výrobků, přičemž teplota zůstává konstantní po dobu až 48 hodin.

Obal se dodává volitelně předkompletovaný nebo jako přířez složený naplocho. Tento obal z vlnité lepenky je ekologickou alternativou k zásilkovým řešením z polystyrenu nebo plastu.

iF Design Award
Cena iF Design Award se uděluje od roku 1953 jako mezinárodně uznávaná značka dobrého designu. Držitele ceny zvolilo asi 60 nezávislých expertů z více než 20 zemí podle jasně strukturovaného procesu a podle daných kritérií. Porota při tom hodnotila inovaci a zpracování, funkčnost, kvalitu ztvárnění, odpovědnost a umístění. Udílení cen iF Design Awards 2018 se konalo 9. března v prostorách BMW Welt v Mnichově.

O společnosti THIMM:
Skupina THIMM je vedoucím poskytovatelem obalových řešení pro distribuci zboží. Portfolio firmy zahrnuje přepravní a prodejní obaly z vlnité lepenky, kvalitní prodejní stojany (displeje), obalové systémy z různých materiálových kombinací a tiskové produkty pro další průmyslové zpracování. Spektrum nabídky doplňuje široká paleta služeb týkajících se obalového segmentu v rámci celého dodavatelského řetězce. K okruhu jejich zákazníků patří známé koncerny vyrábějící značkové zboží napříč všemi obory. Rodinný podnik založený v roce 1949 zaměstnává více než 3 000 zaměstnanců v 19 závodech v Německu, Česku, Rumunsku, Polsku, Francii a Mexiku a dosahuje ročního obratu přes 570 milionů eur.
Více na www.thimm.cz.

• Lukáš Poříz, Key Account Manager, THIMM Packaging